Menu Sluiten

De nieuwe Jazzism verschijnt op 15 oktober

Nate Smith staat op de cover van dit nummer. Hij ziet Q-Tip en Guru als zijn leermeesters. De muziek uit zijn jeugd is van grote invloed op zijn composities en manier van drummen.

De 70-jarige Ronald Snijders vertelt over muzieksoorten en musici die voor hem een bron van inspiratie zijn: van Bach tot Stevie Wonder.

Radiohead is een vreemde eend in de bijt. Tot blijkt dat verschillende jazzmuzikanten hun composities als basis gebruiken voor improvisaties. In het gesprek met Kurt Elling gaat het daar ook over: ‘Recht doen aan de essentie van het werk van een ander, zeker als diegene nog leeft.’

Verder in dit nummer: Robben Ford over zijn laatste album, liet Terence Blanchard zich inspireren door Wayne Shorter, is BadBadNotGood terug als trio, put Artvark uit het werk van Arvo Pärt en trekt Yola zelf aan de touwtjes. Jett Rebel laat zich bevragen over zijn en jazzmuziek in zijn eigen muziek.

 

Dat alles en meer in de nieuwste editie van Jazzism. Bij abonnees valt het magazine op 23 april op de deurmat. Via de website Jazzism.nl is de nieuwe editie te bestellen. Ook is Jazzism verkrijgbaar bij de bladenwinkels.

Deel bericht

Laatste nieuws