Menu Sluiten

Video: Counting Down The Days, met The Reverend Shawn Amos

Op zijn nieuwe album Blue Sky vergast The Reverend Shawn Amos de luisteraar op een broeierige mix van blues stomp, roots en N’Awlins. Bekijk zijn meest recente video Counting Down The Days, opgenomen in Spanje.

Hij werkt samen met onder meer Ruthie Foster, drummer Brady Blade, Kenya Hathaway en bassist Christopher ‘CT” Thomas (Norah Jones, Macy Gray). In zijn clip Counting Down The Days neemt The Reverend ons mee naar het door corona zwaar getroffen Spanje.

Shawn Amos is een duizendpoot. Hij zit al sinds de vroege jaren ’90 in het vak, niet alleen als songwriter, maar ook als labelbaas, waarbij hij onder meer muziek uitbracht van Susanna Hoffs (Bangles) en William Shatner. Na talloze omzwervingen nam hij het alias The Reverend aan, en begon samen te werken met mensen als Buddy en Julie Miller en The Blind Boys Of Alabama, Op zijn vorige album Breaks It Down speelden onder meer Steve Jordan (Rolling Stones, Johan Mayer, Blues Brothers) en Steve Potts (Booker T).

Zijn nieuwe band The Brotherhood wordt van de nodige power voorzien door drummer/labelbaas/producer Brady Blade, broer van Brian, en manager van acid-jazzband Brand New Heavies. Blue Sky is een moderne bluesplaat, die het hele genre omvat en zowel furieus als kwetsbaar klinkt.

Deel bericht

Laatste nieuws