Menu Sluiten

Concertfilm Aretha Franklin na 46 jaar vertoond

“Mary, Don’t You Weep” en  “How I Got Over,” zingt Aretha Franklin in de trailer voor haar concertfilm Amazing Grace, die komende maandag voor het eerst te zien is.

De film van Sydney Pollack werd al in 1972 opgenomen, om uitgebracht te worden in samenhang met het gelijknamige album. Door technische mankementen en gedoe over rechten kwam het er niet van.

Amazing Grace wordt beschouwd als een van de beste platen die Franklin ooit uitbracht, ‘’making it seem as if God and the angels were conducting a service alongside’’, aldus Allmusic.com.

Regisseur Pollack filmde Amazing Grace tijdens een Baptistendienst in Los Angeles. Franklin zingt daar live met een gospelkoor, terwijl de kerkgangers meezingen en -dansen.

Sabrina Owens, woordvoerder namens de erven Franklin, en nicht van de recent overleden zangeres, zegt over de film: ”De film is een authentiek document, en mijn tante ging er mee terug naar haar kern. Ze was een dochter van de kerk en hield intens van gospelmuziek.”

De film wordt vertoond tijdens het DOC NYW Film Festival.  Wanneer de film hier te zien is, is niet bekend.

Bekijk hier de trailer.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »