Menu Sluiten

Clarence Fountain (Blind Boys Of Alabama) overleden

Clarence Fountain, oprichter en leider van de fameuze gospelgroep Blind Boys Of Alabama, is afgelopen zondag in een ziekenhuis in Baton Rouge, Louisiana overleden.

Fountain was 88 jaar. Over de doodsoorzaak is niets meegedeeld..
Fountain, die in 1929 in Tyler, Alabama werd geboren, werd op 8-jarige leeftijd naar ‘The Alabama Institute for the Negro Deaf And Blind’ gestuurd. Daar vormde hij met vijf vrienden de Happy Land Jubilee Singers.

De manager van de Blind Boys meldde hieromtrent: Deze mannen zijn opgegroeid als blinde, African American mannen, in het diepe zuiden van de VS, ten tijde van de Jim Crowe-wetten (die in de 18de eeuw de slavernij formeel beeindigden, maar de facto de seggregatie in stand hielden, red.). Als ze al naar school gingen, was dat om opgeleid te worden tot vervaardiger van bezems en dweilen. Maar zij slaagden er in die levenswijze te ontstijgen. In die zin waren zij een symbool voor een veranderend Amerika.”

 De Blind Boys Of Alabama werkten in hun zeventig-jarige loopbaan samen met mensen als Lou Reed, Bon Iver, Mavis Staples en Tom Waits. De groep ontving ontving vele prijzen voor zijn werk, en won Grammy’s voor diverse albums. Een Grammy Life Time Achievement Award werd The Blind Boys toegekend voor het gehele ouevre, en in 2010 werd de groep lid van de Alabama Music Hall Of Fame.

Deel bericht

Laatste nieuws