Menu Sluiten

Cadeautip: Complete songboek Aretha Franklin in 1 box

Aretha Franklins complete songbook in één bijzonder uitgave. Inclusief nooit eerder uitgebracht materiaal. Op de tracklist 81 geremasterde nummer in chronologische volgorde. Van Respect tot I Never Loved A Man en Since You’ve Been Gone. Alles staat erop. Met uitgebreide documentatie als liner notes en interviews.

Aretha Franklin is van de grootste Amerikaanse artiesten aller tijden. Haar stem raakte mensen over de hele wereld tijdens een carrière van 60 jaar. Op deze release van vier cd’s staan alle nummers die ze ooit opnam voor verschillende labels.

Eerste Billboard 100 hit

De eerste opname Never Grow Old komt uit 1956. Ze zijn gemaakt in de kerk van haar vader. Aretha zat bij Columbia tussen 1960 – 1966. Daar had ze haar eerste Billboard Hot 100: Won’t Be Long.

Uit de Merv Griffin Show in 1967:

Het merendeel van de songs op deze verzamelbox zijn van de tijd tussen 1967 en 1979 bij Atlantic Records. Daar bracht ze ook haar grootste hit Respect uit. Uit die periode staan verschillend alternate takes op deze cd-verzameling. Bijvoorbeeld van Rock Steady.

Uit Franklins samenwerking met Quincy Jones uit begin jaren 70 zijn een aantal niet eerder uitgebrachte songs opgenomen.

Een van de hoogtepunten van de releases op Arista Records, tussen 1980 en 2007, is het duet met George Michael: I Knew You Were Waiting (For Me).

Foto: Neal Preston

Prijs DeLuxe Edion op cd: 44,02 Euro, Standaard Editie op cd: 12,82 Euro.

Op Vinyl: 26,95

 

Deel bericht

Laatste nieuws