Menu Sluiten

Cadeautip: Boek Musiceren Is Topsport

Bij de Universitaire Pers Leuven verscheen het boek Musiceren Is Topsport, prestatiepsychologie voor muzikanten op en naast het podium. Rijk voorzien van details uit biografieën van topmusici. Persoonlijke getuigenissen van jonge en ervaren beroepsmuzikanten in diverse genres waaronder jazz.

Dit boek is voor iedereen die zich muzikaal op of naast het podium begeeft. Voor iedereen die beter wil leren omgaan met het prestatieaspect in het (beroeps)leven.

Professionals in sport en muziek

Tegenwoordig zijn er maar weinig topsporters die zonder team van experts en coaches tot prestaties komen. In de muziekwereld is dit minder gebruikelijk. Terwijl beroepsmuzikanten sterke gelijkenissen tonen met professionele sporters. Ook zij staan in een stressgevoelig beroep dat naast talent vooral hard werken en discipline vraagt. Mentaal sterk zijn – in denken, voelen en doen – is voor beroepsmuzikanten even belangrijk als voor topsporters.

Zelfsturing versterken

Met Musiceren is topsport reikt Bert De Cuyper essentiële denkkaders aan uit de (sport)psychologie. Muzikanten op alle niveaus, kunnen die tools gebruiken om hun zelfkennis te vergroten en hun zelfsturing te versterken. Alles komt aan bod: podiumvrees, mentale veerkracht, perfectionisme, overtraining en meer. Met veel voorbeelden en persoonlijke verhalen van (top)musici uit alle genres.

Voor 25 euro is het boek hier te bestellen.

Deel bericht

Laatste nieuws