Menu Sluiten

Björk zien? Komt naar Gent!

Gent Jazz Festival brengt op woensdag 11 juli 2018 niemand minder dan Björk naar België! Het is  haar enige concert in de Benelux.

Het historische Sint-Pietersplein in Gent, waar muzikale legendes zoals Prince, Leonard Cohen, Ennio Morricone en Massive Attack de revue passeerden, vormt de feeërieke backdrop van een uniek optreden vol geladen shh shhs en explosieve zing booms. 

Van haar begindagen bij The Sugarcubes over haar wereldberoemde ‘It’s Oh So Quiet’ tot haar recentste album ‘Utopia’, al vier decennia lang daagt Björk zichzelf en de muziekwereld telkens opnieuw uit. Ze flirt continu met elektronica, klassiek, trip hop en avant-garde. Björk is echter niet enkel muzikaal onderlegd. Haar acteerprestatie in Lars Von Triers klassieker ‘Dancer in the Dark’ leverde haar in 2000 meteen de Gouden Palm en de award voor beste actrice tijdens het Filmfestival van Cannes op.

Op het imposante Sint-Pietersplein in Gent brengt het IJslandse multitalent op 11 juli 2018 haar wereldhits en stelt ze tevens haar jongste album ‘Utopia’ voor. Zoals de titel doet vermoeden is de plaat een stuk positiever dan de voorafgaande plaat ‘Vulnicura’, waarin ze na haar scheiding haar gebroken hart probeerde te helen. Utopia is een wervelend album dat het Amerikaanse muziekmagazine Rolling Stone met vier sterren bestempelde als een ‘muzikaal meervoudig orgasme’.

In deze dystopische tijden is Björks ode aan de liefde en het leven een welkome balsem voor de ziel.

Meer info, onder meer over de kaartverkoop, vind je op bjork.gent

 

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »