Menu Sluiten

Binnenkort: livestreams met nieuwe Nederlandse jazz

Na de online shows van vorig jaar juni streamt  inJazz op 23 en 24 opnieuw een serie vooraf opgenomen concerten. Kruidkoek, Doppler Trio, Sanem Kalfa (foto) en Mehmet Polat zijn enkele van de jazz-acts die te zien zijn.

,,Met deze streams toont inJazz de vitaliteit en veerkracht van de Nederlandse jazzscene aan het Nederlandse én het internationale jazzpubliek. Achter de schermen wordt bovendien de (inter)nationale muziekbusiness benaderd en betrokken bij dit programma, ‘’ zo meldt inJazz in een persbericht.

,,De inJazz selectie voor 2021 is een bonte mix van Nederlands en buitenlands talent, dat vrijwel zonder uitzondering de Nederlandse conservatoria als gemeenschappelijke factor heeft. Een enkele act is al langer actief, maar de meeste groepen zijn tussen 2018 en 2021 tot wasdom gekomen. Opmerkelijk feit is dat de coronacrisis hen een creatieve boost heeft bezorgd, die nu hopelijk kan worden opgevolgd met concerten en tournees.’’

InJazz werkt in dit project nauw samen met de videocrews en de technici van jazzclubs BIMHUIS (Amsterdam), TivoliVredenburg (Utrecht), LantarenVenster (Rotterdam) en Paradox (Tilburg). Te zien zijn 15 minuten durende, intieme live-sets van hoge kwaliteit. ,,Hierbij is bewust afgestapt van het idee ‘doe alsof er een publiek voor je zit’ – een aanpak die zowel artiesten als crew beviel en die resulteerde in vele unieke en soms adembenemende momenten.

Op de website van inJazz.nl is de exacte line up en het tijdschema te zien.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »