Menu Sluiten

Bill Laswell met John Zorn en Laurie Anderson op Jazz Middelheim

In het tweede weekeinde van augustus staat het Park Den Brandt in Antwerpen in het teken van Jazz Middelheim. Eerste headliners zijn inmiddels te melden, in de personen van John Zorn, Laurie Anderson en Bill Laswell.

Op zaterdag 14 augustus 2021 staan drie iconen samen op het podium: John Zorn, Laurie Anderson en Bill Laswell – een trio dat de voorbije vijf decennia in de frontlinie stond van de avant-garde.

Bassist Bill Laswell had de afgelopen zomer trouwens normaal gesproken ook op Jazz Middelheim gestaan – zowel solo als met Iggy Pop – en hij wilde van uitstel geen afstel maken.

John Zorn kennen de jazzliefhebbers natuurlijk goed, als een van de belangrijkste musici van de avant garde. Er is geen niche in de jazz waarover hij zich niet gebogen heeft.

Laurie Anderson is een fenomeen in de New Yorkse kunstscene. De weduwe van rockster Lou Reed scoorde in een ver verleden in ons land een hit met Oh Superman, toen de radio nog new wave, zeg maar. Sindsdien arbeidt zij onvermoeibaar voort op het grensvlak van moderne kunst, spoken word en vooruitstrevende muziek.

Op Jazz Middelheim 2021 staan verder op het programma optredens van de avontuurlijke Belgische drummer Samuel Ber, die zowel solo als met zijn verschillende projecten Pentadox, Reservoir Ghosts en Malaby / Dumoulin / Ber het podium betreedt.

Een dag later is er ruimte voor nog een icoon: Anouar Brahem, de Tunesische oedspeler die al decennia bruggen slaat tussen Arabische en Westerse muziek. Ook prijken namen als Youn Sun Nah en de legendarische Franse basklarinettist Michel Portal op het affiche.

Meer info en tickets zijn te vinden op jazzmiddelheim.be

(foto: Maarten Mooijman)

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deel bericht

Laatste nieuws