Menu Sluiten

Benjamin Herman wordt 50, en viert dat uitbundig!

!Saxofonist Benjamin Herman wordt deze maand vijftig en viert dat heuglijke feit met de release van maar liefst drie albums in de loop van dit jaar.

Het eerste is een album gewijd aan zijn helden uit de jaren ’80 van de vorige eeuw, zoals John Lurie en James Chance. Het is een punkjazz album met 23 originals, gespeeld door onder meer Reinier Baas, Jungle By Night-wonderboy Peter Peskens op bas en hardcore punk-legende Olav van den Berg, die drumde in Lärm en Seein’ Red.

Rond de zomer volgt een plaat die is gewijd aan domentaire muziek voor een reclamecampagne gewijd aan de legendarische Citroen SM, de auto met de Maserati-motor. Althans, dat zou gekund hebben. De muziek is een combinatie van het Franse ‘Wunderkind’ Serge Gainsbourg en de King Of Lounge de Italiaanse Saxofonist Fausto Papetti.

Het laatste album van dit jaar verschijnt in de herfst en is gespeeld met Hermans jazz-trio, aangevuld met een aantal getalenteerde jongelingen die de jubilaris kent uit zijn sessies in De Kring. Daar deed Hermans inspiratie op voor zijn albums als ‘Campert’, ‘Hypochristmastreefuzz’ ‘Café Solo’, ‘Live’ en  ‘Trouble.

Jazzism- en NRC-journalist Amanda Kuypers werkt inmiddels aan een boek over Hermans en zijn generatiegenoten.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »