Menu Sluiten

Tiny Desk (home) Concert: Nubya Garcia

,, Met daadkracht, een vrije geest, energie en emotie maakt Nubya Garcia een magnifiek muzikaal statement. Nubya is de ongekroonde koningin van de nieuwe Britse jazz.’’

,,Eén van de jazzhoogtepunten van dit jaar’’, schrijft Jazzism-recensent Dick Hovenga in de aanstaande editie over het album Source, het debuut van de jonge Britse jazzmuzikante Nubya Garcia.

Als je goed kijkt, links in beeld boven het keyboard, zie je een hangende plant zachtjes heen en weer wiegen op de maat van de muziek. De reden daarvoor is een eenvoudige: het Tiny Desk Concert van Garcia is niet opgenomen in een platenzaak, zoals gebruikelijk. Het is opgenomen op een boot, liggend op de rivier de Theems in Londen. Dat was het tijdelijke onderkomen van de muzikante, nadat ze haar flat had opgezegd. Ze stond namelijk, na de release van Source, op het punt om op wereldtournee te gaan, die haar in een jaar tijd over de gehele planeet zou voeren.

En toen kwam covid.

Anyway, Garcia en haar band zijn in de Soup Studio, een opnamefaciliteit opgezet in een voormalige vuurtoren aan de boorden van de Theems in het westen van de Britse hoofdstad. Dat is ook de plaats waar Source is opgenomen, en album vol soulvolle swing en urgentie, een mix van jazz, latin en dubreggae, waarvoor ze een beroep deed op muzikanten Joe Armon-Jones (toetsen), Daniel Casimir (bas) en Sam Jones (drums).

Deel bericht

Laatste nieuws