Menu Sluiten

Bekijk de clip Sunnyland van Kansas Smitty

Kansas Smitty is een band, en een kroeg in Londen. De band wordt geleid door de Amerikaans-Italiaanse saxofonist/klarinettist Giacomo Smith, en omvat een brede selectie aan jong en spannend Brits jazztalent. Het album Things Happened Here verschijnt begin mei, nu is er al de clip Sunnyland.

Things Happened Here is ontstaan vanuit het gevoel in een oud gebouw te lopen, of een tempel, verlaten fabriek of een huis waar ooit een familie leefde. Het album is het resultaat van een studie van de jazzhistorie, met uitstapjes naar Django Reinhardt, Claude Debussy en zelfs Brian Eno.

De band heeft inmiddels uitverkochte shows in Ronnie Scott’s achter de rug, en speelde op North Sea Jazz en het Britse Love Supreme Festival.
De single Sunnyland is een hommage aan de uit Missisippi afkomstige bluespianist Sunnyland Slim, die altijd met veel flair en stijl te werk ging.

Giacomo Smith en zijn bandgenoten openden in 2015 een gelijknamig café waar de fine fleur van de jonge Britse jazz een podium kreeg, met optredens van onder meer Shabaka Hutchings en Ezra Collective.

Deel bericht

Laatste nieuws