Menu Sluiten

Antoine Pierre Urbex, een eerbetoon aan Miles’ Bitches Brew

De Brusselse drummer Antoine Pierre is tevens bandleider van Antoine Pierre Urbex. Op zijn nieuwe album Suspended brengt hij een eerbetoon aan de elektrische periode van Miles Davis. Die periode kreeg zijn beslag met de legendarische plaat Bitches Brew, nu 50 jaar geleden.

De opnamen van Suspended zijn live gemaakt tijdens Brussels Jazz Festival in Flagey. Hiervoor werd Urbex uitgebreid tot een XXL-versie met een groot aantal bekendere namen. Zo stonden Ben van Gelder (sax), Reinier Baas (gitaar) en Jozef Dumoulin (Fender Rhodes) ook op het podium. Félix en Frédéric Malempré (percussie).

Magisch

Antoine Pierre: “Het idee voor de composities die ik speciaal maakte voor dit optreden kwam voort uit mijn grote liefde voor Miles’ Bitches Brew-periode. De periode die mij inspiratie gaf om ook zelf de jazz in te duiken. Mijn idee was om stukken te schijven met de vibe van dat album. Geen eenvoudige opdracht voor mezelf, maar de vaste groep muzikantenvrienden waarmee we Urbex vormen, vond het een fantastisch plan. Dus zette ik door. Uiteindelijk stonden we met de Urbex XXL-formatie op het podium. Vanaf de eerste tonen en slagen voelde ik dat we iets magisch in handen zouden kunnen hebben.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »