Menu Sluiten

Jazz Not Jazz Top 10

Jazz Not Jazz is de graadmeter van hedendaagse jazzmuziek in al zijn variaties. Op basis van de muzieksmaak van dj’s, organisators, programmeurs en journalisten is JNJ10 een actuele en invloedrijke lijst. De nieuwste albums in jazz, soul, funk, blues en alles daartussen en voorbij vind je hier.

Hoog boven alles uit torent Shabaka and The Ancestors. Op We Are Sent Here By History worden freejazz, gospel en spoken word gemengd.

Dan Avishai Cohen. Big Vicious is het fusionproject van de trompettist en onvergelijkbaar met zijn vorige jazzalbums. Trompetspel als fluweel, het geheel meandert rustig voort.

Makaya McCraven nam de songs van Gil Scott-Herons I’m New Here opnieuw op. Op het resultaat We’re New Again zijn de door Scott-Heron uitgesproken teksten geplaatst tussen hedendaagse muziek en hiphop.

Who Sent You van Irreversible Entanglements staat op vier. Freejazz in overdrive en spoken word met een politieke boodschap; ruw en intens.

Jasper Hoiby’s talent voor componeren komt op Planet B volledig tot uiting. Akoestische jazz aangevuld met hedendaagse soundscapes en lichte effecten.

Op zes: Bluebeard van Yuri Honing wordt uitgevoerd door zijn akoestisch kwartet. In ongewone ritmes omvat door ruimte vertellen ze het sprookje.

Volume 4 van Michelle David & The Gospel Sessions viert het leven. De bekende sound schuift op richting soul.

Op From This Place grijpt Pat Metheny terug op postbop en gaat er voorbij. Prachtige composities, bijzondere uitvoeringen.

Pianist Bram De Looze laat op Colour Talk alle restricties varen en laat klassiek, jazz en improvisatie op een onwaarschijnlijk manier in elkaar overvloeien.

Hekkensluiter is Thundercat met It Is What It Is. Ups en downs van het leven in een jasje van jazzfusion met wat funk, soul en hiphop.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »