Menu Sluiten

Jazz Not Jazz Top 10: Moses Sumney, Archie Shepp en Tineke Postma

Jazz Not Jazz is de graadmeter van hedendaagse jazzmuziek in al zijn variaties. Op basis van de muzieksmaak van dj’s, organisators, programmeurs en journalisten is JNJ10 een actuele en invloedrijke lijst. Hier vind je de nieuwste albums in jazz, soul, funk, blues en alles daartussen.

In de top van deze editie staat Moses Sumney op 1. Zijn ambitieuze dubbelalbum Grae bouwt voort op het ‘sonic universum’ van zijn vorige platen. Volle arrangementen en Sumney’s veelzijdige stem zorgen voor indrukwekkende tracks. Het tweede deel is rustiger, transparanter en kwetsbaarder.

Op 2: To The Earth van Dinosaur laat de ontwikkeling horen van componist-trompettist Laura Jurd. Veel elektronica en een dominante rol voor toetsenist Elliot Galvin.

Gogo Penguin op 3 met het gelijknamige album. Het trio neemt de tijd op deze plaat. De sound is verdiept en aangescherpt.

Archie Shepp, Raw Poetic en Damu The Fudgemunk maakten Ocean Bridges. De mix van jazz, hiphop en genre-overschrijdende ideeën zorgen voor een unieke sound in de geest van de vroege jaren ’70.

Op 5 Freya van Tineke Postma. Zij schreef de composities voor saxofoon, trompet, bas en drums, soms aangevuld met piano. Een avontuurlijke, melodieuze en gebalanceerde jazzplaat.

De complete Top-10 is te lezen in de zomereditie van Jazzism. Daarin vind je ook 15 lijstjes met nog wat onbekendere pareltjes.

Deel bericht

Laatste nieuws