Menu Sluiten

De nieuwe Jazzism is uit met Norah Jones op de cover

Jazzism 2 is nu uit. Naast de coverstory met Norah Jones, spreken we met Charles Lloyd, Susanne Alt, Joel Ross, Jacob Collier en Chantal Acda. Ook aandacht voor onder meer: Ethan Iverson, Melissa Aldana, Don Byas, Dennis van Aarssen, Guy Salamon, Oerhert, Daan Herweg, De Beren Gieren, Sullivan Fortner, Greg Osby en Ralph Towner.

Tijdens de ruim 20-jarige carrière van Norah Jones, sprak Jazzism diverse keren met haar. Deze keer laat ze weten dat ze zich nu echt vrij voelt muziek te maken op haar eigen voorwaarden. Saxofonist Charles Lloyd was ooit de rockstar van de jazz. Tegenwoordig leeft hij teruggetrokken op een berg en is op een spirituele reis, ‘en ik ben ook een bluesman.’ Susanne Alt legt uit hoe haar nieuwste album een eerbetoon werd aan de muziek van Roy Hargrove. ‘Improvisatie in jazz trekt me aan’, vertelt multi-instrumentalist Jacob Collier, ‘alles kan in jazz.’

Joel Ross

Voor een vibrafonist is de uitspraak van Joel Ross een eigenaardige. Hij zegt dat zijn focus niet op de vibrafoon ligt, maar op het narratief en communicatie met publiek en medespelers. Hoe dat zit, leest je in de nieuwe Jazzism. Daarin ook aandacht voor: de ongebruikelijke akkoorden van Chantal Acda, Ethan Iverson, Melissa Aldana, Don Byas, Dennis van Aarssen, Guy Salamon, Oerhert, Daan Herweg, De Beren Gieren, Sullivan Fortner, Greg Osby, Ralph Towner, Wim Overgaauw, KAMU Kollektiv, columns, recensies en meer.

Luister naar een selectie van nummers van de muzikanten in dit nummer:

Deel bericht

Laatste nieuws