Menu Sluiten
Yasam Hancilar

Yasam Hancilar

Rush Hour
Isolde Records
Jazz
De in Amsterdam wonende Turkse jazzzanger Yasam Hancilar heeft met zijn derde album Rush Hour een zeer relaxed jazzalbum gemaakt. Een belangrijke rol is weggelegd voor pianist Coen Molenaar die bijdroeg aan meerdere composities. Hancilar zingt over de stad waar zijn muziekleven begon: Istanbul. De bewerking van Milton Nascimento’s compositie Bridges is erg sterk. In When The Night Falls neemt de zanger je als luisteraar mee naar het nachtleven van Istanbul. Dat is overigens vooral uit de tekst te halen, niet uit de muziek. De Turkse invloeden, vooral ritmisch, zijn het sterkst te horen in Odd Times, een 7/8e maat. Bijzonder is de track Mr. Murphy, Hancilar’s eerbetoon aan de Amerikaanse jazzzanger Mark Murphy (1932-2015) die bekendstond om zijn sterke manier van scatten. Hancilar laat zich horen als een prima crooner die ook dat scatten goed beheerst.
Rik van Boeckel

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »