Menu Sluiten
Tino Contreras

Tino Contreras

La Noche De Los Dioses
Brownswood Recordings
Jazz
Leeftijd is in jazz van ondergeschikt belang. De gedachte is: met de jaren leer je meer, ga je indringender spelen. De Mexicaanse drummer Tino Contreras is inmiddels 96 jaar oud en brengt met La Noche De Los Dioses een sterk en rijk album uit. Ooit raakte Contreras verzeild in de Amerikaanse jazz waar hij speelde met Art Blakey, Louis Armstrong en Dave Brubeck. Mexico bleef zijn thuis, waardoor nieuw werk slecht te verkrijgen was. Gilles Peterson geeft Contreras nu de waardering die hij verdient. De sfeer van het album is ongedwongen en de zeven composities die het album telt zijn een staalkaart van wat Contreras tot in zijn vezels beheerst. De latin vibes die uit deze muzikanten vloeien, hebben iets bevrijdends in deze vreemde tijden en raken de ziel. La Noche De Los Dioses is een album dat het leven in volle glorie viert.
Dick Hovenga

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »