Menu Sluiten
images_6ffa065634b02c07506d37e072a9ff8b

Ronnie Earl & The Broadcasters

Ruim drie decennia terug startte ex-Roomful Of Bluesgitarist Ronnie Earl zijn Broadcasters en dit is hun vijfentwintigste album. Zoals altijd krijgen we enkele door ijle gitaarescapades gedomineerde ballads voorgeschoteld. Long Lost Conversation is zo’n ballad en voor deze trommelde hij vijf ex-Broadcasters op. Met Sugar Ray Norcia (zang, harmonica) in de hoofdrol vult Earl aan met bol van reverb staand gitaarwerk. Het rustige, instrumentale Sweet Miss Vee met uitgebalanceerd gitaar- en hammondspel neigt zelfs naar easy listening. Even gevoelig is Jim’s Song, een solo gespeelde ode aan de na een optreden dood ineen gezakte bassist Jim Mouradian. Earl eert wederom zijn klassieke blueshelden. Met interpretaties naar nummers van Otis Rush, Fenton Robinson en Blind Gary Davis, plus een eerbetoon aan Magic Sam van eigen hand. Beluister Ronnies smooth spel vooral zoals hij het heeft bedoeld: als een gebed voor vrede.

Rien Wisse

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »