Menu Sluiten
images_8f704c6e91e045c72378c71d940a59ce

Taj Mahal – Labor Of Love

Sinds hij in 1968 debuteerde met de lp ‘Taj Mahal’ bewandelde de zanger/gitarist/ multi-instrumentalist vele muzikale paden. Ondanks uitstapjes naar calypso, Hindoestaanse en Afrikaanse muziek, filmsoundtracks en zeven albums voor kinderen, keerde hij altijd – hier meer dan ooit – terug naar zijn bluesroots. Halverwege de jaren negentig ontmoetten Taj en de blanke bluesfan Tim Duffy, oprichter van de Music Maker Relief Foundation, elkaar. Duffy zette fondsen op om lokale muzikanten te helpen met elementaire levensbehoeften. Taj wilde muziek maken met de hier vertegenwoordigde bluesmuzikanten als Algia Mae Hinton, Cootie Stark, John Dee Holeman (allen zang en gitaar), Etta Baker (gitaar) en Neal Pattman (zang, harmonica). Hij tourde uitgebreid met hen en nam, in Duffy’s studio in North Carolina en een hotelkamer in Houston, ruwe, pure, maar schitterende akoestische, traditionele bluesduetten op. Dit wordt een collector’s item!

Rien Wisse

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »