Menu Sluiten
Sara Correia

Sara Correia – Sara Correia

Fadozangeres Sara Correia begon al op jonge leeftijd te zingen in Lissabon’s fado-huizen. Ze zong met Celeste Rodrigues, de zuster van Amália.

Door Rik van Boeckel

Voor een nog jonge fado-zangeres heeft ze al een doorleefde stem, zo laat ze meteen horen in de openingstrack Fado Português, geschreven door Alain Oulman die ook veel voor Amália schreef. Voordat begeleiders Angelo Freire (Portugese gitaar) en Diogo Clemente (Spaanse gitaar) invallen, klinkt alleen haar diepe stem. Sou A Casa begint met een prachtig sprankelend intro van Angelo Freire. En werd onder andere geschreven door Clemente die het album produceerde. Heel mooi is het ook door Clemente geschreven Agora O Tempo waar Mariza’s percussionist Vicky Marques voor een traag maar pakkend ritme zorgt waarna in Zé Maria het tempo wordt opgevoerd. Op dit fraaie debuut kan een fado over Lissabon en de Taag niet ontbreken. En die brengt Correia met verve en passie!
[usr 4,5 text=”false”]

Sara Correia komt begin volgend jaar spelen. Data zijn:

Feb 12 Handelsbeurs Gent

Feb 13 De Oosterpoort Groningen

Feb 14 Muziekgebouw Eindhoven

Feb 15 Studio Theaters Tilburg

Feb 16 Lantarenvenster Rotterdam

Feb 17 Bozar Brussel

Deel bericht

Laatste recensies

Helen Svoboda

Helen Svoboda

The Odd River Earshift Music Impro, alternatieve folk De Australisch-Finse bassist en vocalist Helen Svoboda is pas sinds 2018 professioneel aktief, maar naast allerlei bandprojecten

Lees verder »