Menu Sluiten
937d96879d6edd9b329e7774b441a1f4_XL

Phronesis – We Are All

Elk nieuwe Phronesis-album is er een om naar uit te kijken. Het trio Jasper Høiby (bas) Anton Eger (drums) en Ivo Neame (piano/toetsen) behoort al een decennium tot het allerbeste dat de hedendaagse jazz biedt. Met We Are All zet Phronesis zijn zegetocht voort.


De track One For Us is de onstuimige en briljante start van het album. Een intrigerende track, alles wat Phronesis bijzonder maakt komt in die ene track terug: de melodische pianopartij die opbouwt, de baslijn die vaart en ritme maakt en het fascinerend ritmische drumwerk daaroverheen.

Het ingenieuze Matrix for D.A (een ode aan de schrijver Douglas Adams, schrijver van The Hitchhiker’s Guide To The Galaxy) is al net zo indrukwekkend en ritmisch onnavolgbaar, adembenemend mooi. De overweldigende kracht van Phronesis ligt niet alleen in de virtuositeit van de muzikanten en de composities die ze schrijven, maar nog veel meer in de kracht van het samenspelen. We Are All bewijst dat in alles. Phronesis heeft opnieuw een album gemaakt dat als een jazzmeesterwerk gezien kan worden.

 

 

Deel bericht

Laatste recensies

Kalaha – Nord Havn

Gentrificatie heb je overal, niet alleen in de oude steden van Rotterdam en Antwerpen, maar ook in Kopenhagen. Die verandering van bevolkingssamenstelling was voor het

Lees verder »