Menu Sluiten
helbock

Recensie: David Helbock – Playing John Williams – Piano Works XIV

Vroeger konden solopianisten eindeloos graven in het werk van de grote mannen van The Great American Songbook, maar de tijd schuift voort en jongere musici hebben hun eigen voorkeuren. Zoals de Oostenrijkse pianist David Helbock (1984), die als jonge en fervente filmliefhebber gegrepen werd door de muziek van John Williams.

Im Kern ist er vor allem ein grosser Melodienschreiber. Helbock heeft op dit eerbetoon 16 stukken gespeeld. Dat lijkt veel, maar vier ervan zijn parafrases van Hedwig’s Theme (u weet, wel, de uil uit de Harry Potterfilms). De pianist speelt dit intrigerende thema steeds op een andere manier. Verder horen we inventieve bewerkingen van stukken uit films als Indiana Jones, Saving Private Ryan, Schindlers List, E.T. en Star Wars. Helbock is een creatieve pianist, die nu en dan ook een greep in de snaren doet als dat een nuttig effect oplevert. Heel geestig is zijn aanpak van The Raiders March uit Indiana Jones.

[usr 4 text=”false”]

Coen de Jonge

Deel bericht

Laatste recensies

Helen Svoboda

Helen Svoboda

The Odd River Earshift Music Impro, alternatieve folk De Australisch-Finse bassist en vocalist Helen Svoboda is pas sinds 2018 professioneel aktief, maar naast allerlei bandprojecten

Lees verder »