Menu Sluiten
images_b8cc41f2c23fcd5970f74c3c49efafec

Randal Corsen – Symbiose

Een jazzkwartet, met veel nadruk op percussie. Daarvoor zorgen drummer Mark Schilder en percussionist Vernon Chatlein op het nieuwe album van Randal Corsen, die verder bassist Glenn Gaddum jr. als steunpilaar naast zich heeft. The Best Is Yet To Come is een van de acht composities van de pianist – dezelfde titel als een Amerikaanse swing ballad, maar dit stuk klinkt aanvankelijk meer als Blue Rondo àl la Turk van Dave Brubeck. Vervolgens voert Corsen het naar geheel andere verten. Met dit album legt de pianist – na allerlei aan zijn vaderland Curaçao gerelateerde projecten – het accent weer eens op zijn jazz roots. Zoals in het snelle stuk Prove It, dat een behoorlijke complexe onderbouw heeft en toch fanatiek swingt. Leuk is de na enkele tellen afgebroken intro van het laatste stuk Baranka – alsof Bud Powell er even aan begon. Daarna blijft het jazz, maar er steken onmiskenbaar Caribische sprietjes doorheen.

Coen de Jonge

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »