Menu Sluiten
Onipa

Onipa

We No Be Machine
Strut/V2
World
Na de 12” Open My Eyes uit 2018 is dit het verbluffende albumdebuut van een in Londen woonachtige groep genaamd Onipa, hetgeen menselijk betekent. Het is een samenwerkingsverband van de Ghanese rapper, zanger en multi-instrumentalist Kweku Sackey alias KOG (bekend van KOG & The Zongo Brigade) en de hotte Engelse componist, producer, gitarist en percussionist Tom Excell (bekend van zijn groep Nubiyan Twist en tientallen producties voor anderen). Live treden ze op als kwartet, samen met Dwayne Kilvington op synths en Finn Booth (van Nubiyan Twist) op drums. In het openende titelnummer krijg je al meteen een pakkende sound om je oren die ruim een uur voortduurt: een amalgaam van oud en nieuw, oftewel traditionele Afrikaanse ritmes en futuristische westerse electronica. En zelden verbeeldde een albumhoes de muzikale inhoud treffender.
Sjeng Stokkink

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »