Menu Sluiten
Moonchild

Moonchild

Little Ghost (3,5 ster)
Tru Thoughts Recordings/Bertus
Soul/R&B/jazz
In de beweging vooruitstrevende soulgroepen die de laatste jaren aan de weg timmeren aan de Amerikaanse westkust, is Moonchild relatief onbekend. Little Ghost is alweer het derde album van het trio uit Los Angeles. Na het meesterlijke, avontuurlijke Voyager (2017) slaat de groep een wat traditionelere richting in. De lome, jazzy eerste helft maakt dat het album wat moeilijk op gang komt en niet echt beklijft. De fluisterende vocalen van Amber Navran helpen ook niet mee. Dit soort muziek is een wankel evenwicht, waarbij het de kunst is subtiel de spanning vast te houden, anders helt het over naar braafheid. Daarin slaagt Moonchild beter in de tweede helft, als de synths van toetsenist Max Bryk meer naar de overhand krijgen. Stevigere, meer percussieve nummers als Money, Come Over, Onto Me en Whistling maken veel goed. En zo wordt Little Ghost ondanks zijn imperfecties toch een van de interessantere soulplaten van het jaar.
Peter Schong

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »