Menu Sluiten
Mojo Buford

Mojo Buford

Mojo Workin’
Americana Anthropology/V2
Blues
Zanger en harmonicaspeler George ‘Mojo’ Buford verwierf vooral reputatie als af-en-aan begeleider van Muddy Waters. Tussendoor had hij een wat moeilijk verlopende en vanuit zijn woonplaats Minneapolis gestuurde solocarrière met platen op kleine labels. Eind 69 nam hij met plaatselijke rockmuzikanten en pianist Lazy Bill Lucas tien songs op, waarvan er vier uitkwamen als singles op Garret. Acht songs van deze sessie zijn nu alsnog als album uitgebracht. Best aardige en voor de helft door Buford geschreven songs, al is duidelijk dat niet in een state of the art studio werd gewerkt. Vergeleken met de singles is het geluid digitaal geoptimaliseerd. Jammer dat Craw-Dad-Hole en In My Younger Days (Garret-single 4020, JSP LP 1063) hier ontbreken. Buford zingt krachtig, maar zijn harmonicawerk zit vaak weggedrukt in de mix en gitarist Lonnie Knight dringt zich te nadrukkelijk op.
Rien Wisse

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »