Menu Sluiten
Jo Didderen & L’Equipe De Rêve

Jo Didderen & L’Equipe De Rêve

Our Point Of View
Inbetweens/Clear Spot
Jazz
De coronacrisis maakt artiesten inventief. Het nieuwe album van Jo Didderen was al klaar in ruwe vorm maar ‘niet bruikbaar zonder intensieve nazorg’. Vandaar dat de Limburgse contrabassist de bakens slim verzette naar een op het lijf van zijn dreamteam geschreven eerbetoon aan Herbie Hancock die afgelopen jaar tachtig werd. Het is de derde plaat van het achtkoppige gezelschap. De focus ligt op Hancocks prille werk voor Blue Note zoals de aanstekelijke souljazz van And What If You Don’t van zijn tweede plaat My Point Of View waarnaar deze albumtitel verwijst. Een kraker als Watermelon Man ligt natuurlijk voor de hand maar men waagt zich ook gloedvol aan meer complexe, breed uitwaaierende composities als Tell Me A Bedtime Story en Jessica. Zelf schreef Didderen het dromerige, op het album Speak Like A Child geïnspireerde, La Jeunesse. Prachtig.
Marcel Haerkens

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »