Menu Sluiten
images_161bb2cd9d87d4fb2583e55eca6a3af4

Greetje Kauffeld – Young Girl Sunday Jazz

Aan het eind van 2014 was Greetje Kauffeld (1939) razend druk, met tv-optredens en een serie Sinatra-tributes met het Metropole Orkest. ‘No signs of slowing down’, zeggen ze dan. Meer dan vijftig jaar geleden (!) was ze ook verwikkeld in vele verschillende activiteiten; ze deed in 1961 mee aan het Eurovisie Songfestival (tiende plaats) en begon aan een succesvolle Duitse loopbaan als schlagerzangeres. Maar ze bleef ook jazz zingen, zoals blijkt uit deze verrassende verzameling. Het gaat om zestien opnamen uit het begin van de jaren zestig waarvan er tien niet eerder waren uitgebracht, uit een periode waarin vrijwel niets van haar jazzverrichtingen op de plaat verscheen. We horen de jonge zangeres met onder meer het kwartet van Tony Vos, de groep van Rolf Kühn, het kwartet van Cees Slinger, het trio van Henk Meutgeert (live) en de orkesten van Paul Kuhn en Tony Holte. Historisch een belangrijke uitgave, een missing link in een oeuvre.

Coen de Jonge

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »