Menu Sluiten
images_116c4a6f4a9ff848cca05952e5c3c420

Ella Fitzgerald Ella 100 – 100 Songs For A Centennial

Honderd jaar geleden werd Ella Fitzgerald geboren. Een goed moment om weer eens bij haar grootse loopbaan stil te staan (zoals in Jazzism #2 gelukkig gebeurde).

Sommige bewonderaars verkneukelden zich bij deze mijlpaal, want meestal komen er dan uitgaven op de markt die zelfs voor grootverzamelaars nog interessant zijn. Nou, dat viel nogal tegen. Geen nieuwe albums met previously unreleased tracks, geen imposante boxen met het complete oeuvre, geen luxueuze boekwerken waarin haar leven nog eens geïllustreerd uit de doeken werd gedaan. De grote platenlabels zaten in feite op hun krent. Terwijl het hier toch gaat om een van de grootste zangeressen uit de jazzgeschiedenis, met een discografie waar je alleen maar paf van kunt staan. Toch is er – beetje laat – een boxje op de markt gebracht dat als een doekje voor het bloeden mag gelden. Ella 100 is een set van vier cd’s waarin de platencarrière van Ella vanaf 1936 globaal wordt doorgenomen. De laatste songs zijn van Verve-albums uit 1966, dus uit haar werk op labels als Capitol, Reprise en Pablo is niets geselecteerd. Toch een klein eerbetoon.

Deel bericht

Laatste recensies

Mòs Ensemble

Mòs Ensemble

Behind The Marble W.E.R.F. Records Jazz Met hun debuutalbum Limbs raakte het Gentse Mòs Ensemble twee jaar geleden een snaar. Het collectief viel op doordat

Lees verder »
Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »