Menu Sluiten
images_116c4a6f4a9ff848cca05952e5c3c420

Ella Fitzgerald Ella 100 – 100 Songs For A Centennial

Honderd jaar geleden werd Ella Fitzgerald geboren. Een goed moment om weer eens bij haar grootse loopbaan stil te staan (zoals in Jazzism #2 gelukkig gebeurde).

Sommige bewonderaars verkneukelden zich bij deze mijlpaal, want meestal komen er dan uitgaven op de markt die zelfs voor grootverzamelaars nog interessant zijn. Nou, dat viel nogal tegen. Geen nieuwe albums met previously unreleased tracks, geen imposante boxen met het complete oeuvre, geen luxueuze boekwerken waarin haar leven nog eens geïllustreerd uit de doeken werd gedaan. De grote platenlabels zaten in feite op hun krent. Terwijl het hier toch gaat om een van de grootste zangeressen uit de jazzgeschiedenis, met een discografie waar je alleen maar paf van kunt staan. Toch is er – beetje laat – een boxje op de markt gebracht dat als een doekje voor het bloeden mag gelden. Ella 100 is een set van vier cd’s waarin de platencarrière van Ella vanaf 1936 globaal wordt doorgenomen. De laatste songs zijn van Verve-albums uit 1966, dus uit haar werk op labels als Capitol, Reprise en Pablo is niets geselecteerd. Toch een klein eerbetoon.

Deel bericht

Laatste recensies

Kalaha – Nord Havn

Gentrificatie heb je overal, niet alleen in de oude steden van Rotterdam en Antwerpen, maar ook in Kopenhagen. Die verandering van bevolkingssamenstelling was voor het

Lees verder »