Menu Sluiten
Daymé Arocena

Daymé Arocena – Sonocordiogram

Na Nueva Era en Cubafonia brengt Daymé Arocena, de nieuwe stem van Cuba, een album uit met de titel Sonocardiogram, symbolisch gebaseerd op het woord ecocardiogram (medisch hart-onderzoek).

Daymé laat haar muziek dan ook van binnenuit komen. En gaat daardoor vaak vele kanten op met soms drukke synthesizers. En richting jazz in Not for me. Maar geen switch naar salsa of son maar wel met veel AfroCubaanse ritmiek. Het album begint met een trilogie, gewijd aan drie vrouwelijke orishas uit de AfroCubaanse santería religie zoals Yemayá. In deze soms heftige compositie worden de AfroCubaanse batá drums gekoppeld aan Westers slagwerk. In de daarop volgende suite Cinco maneras de amar zingt Daymé over hoe zij de liefde beleeft. Hier kun je je echt in Havana wanen waar het album werd opgenomen in ‘t huis van een kunstenaar. Het album ademt daardoor de pure rauwe sfeer van de Cubaanse hoofdstad!

3.5 out of 5 stars

Rik van Boeckel

Deel bericht

Laatste recensies

Mark Pontin Group

Mark Pontin Group

Kaleidisoscope Lunaria/Sonic Rendezvous Jazz/Blues/Fusion Voormalig bluesrocker Mark Pontin heeft op dit derde album zijn artistieke horizon danig verbreed. Vanaf de instrumentale opener Sunrise en het

Lees verder »
Mòs Ensemble

Mòs Ensemble

Behind The Marble W.E.R.F. Records Jazz Met hun debuutalbum Limbs raakte het Gentse Mòs Ensemble twee jaar geleden een snaar. Het collectief viel op doordat

Lees verder »
Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »