Menu Sluiten
images_9ded0288e863fbe79d863f606cb05c21

Cactus Truck

Het trio Cactus Truck deed in de herfst van 2012 een groot aantal plaatsen aan in de VS, het vaderland van saxofonist John Dikeman. Ik vraag me af hoe de belangstelling daar is voor de compromisoze free jazz van een nog onbekende band. Het applaus op de cd is geen graadmeter, want twee van de drie concerten die hier deels vastgelegd zijn, vonden plaats in heel kleine zaaltjes. Hoe het ook zij, Cactus Truck klinkt hier consistenter dan pakweg een jaar daarvoor. Er is meer kleur gekomen in de vette groepssound en het immer beweeglijke spel van drummer Onno Govaert en gitarist Jasper Stadhouders lijkt nog gevarieerder qua expressie. De selecties op dit album bevestigen dat Cactus Truck al vroeg in zijn bestaan op een heel hoog niveau musiceert. De bijdragen van de gastmusici, bassist Jeb Bishop en trompettist Roy Campbell, vormen een waardevolle toevoeging. Mijn favoriete stuk is het verhitte Hot Brown.

Ken Vos

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »