Menu Sluiten
images_e529a8dc22bd84a37f6f8ae6b8ce40d3

Brainpower – Determination

Na Hart/Hard uit 2008 was het een tijd vrij rustig rond Gert-Jan Mulder, alias Brainpower. Nu komt Mulder met Determination en pakt hij uit met bij elke track een video. Het is zijn eerste Engelstalige plaat en dat is minder verrassend dan het lijkt, aangezien hij al in het Engels rapte voor hij doorbrak met zijn debuut Door Merg & Brain (2001). Wat Brainpowers muziek in het Nederlands interessant maakt, zijn vooral zijn spitsvondige teksten; muzikaal gezien is Mulder nooit een van de vernieuwendste rappers geweest. En dat is wat er ontbreekt aan Determination: tekstueel gezien hebben we dit allemaal al eerder en beter gehoord van zijn Amerikaanse collega’s. Wat overblijft is spierballenrap op aardige, maar weinig spannende beats. Natuurlijk staat het BP, zoals hij zichzelf noemt op deze plaat, vrij iets nieuws te proberen, maar helaas mist de urgentie om dit album een gedenkwaardige comeback te kunnen noemen.

Mark Bink

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »