Menu Sluiten
images_c1011ef61ed9937904f4938c63d014ea

Bonobo

Simon Green (a.k.a. Bonobo) is een voortrekker voor wat betreft de avontuurlijke kant van de down tempo. Ergens te plaatsen tussen Brian Eno, Cinematic Orchestra, Craig Armstrong en Charles Webster. Zijn vijfde studio-album The North Borders is daarop geen uitzondering en bevat de reguliere uitstapjes naar melodieuze elektronica, aangelengd met een eclectische mix van texturen die varieert van klassiek, deep house tot aan urban. Bovenop deze computergolven drijven de stemmen van Erykah Badu en de Amerikaanse folkzanger Grey Reverend. Bonobo’s nummers zijn nimmer duidelijk omlijnd, zijn zoektocht naar de ultieme sfeer achter de nummers lijkt belangrijker dan de structuur. Jammer dat hij zich deze keer wat al te snel laat verleiden tot goedkope computertrucs. Dat levert gekunstelde werkjes op die meer doen denken aan elektronisch macramé dan aan zijn anders eigenwijze songs. En zo  blijft de afstand tussen bedoeling en luisteraar net een stap te ver.

Monte La Rue

 

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »