Menu Sluiten
images_b8292acafd72142128a3481ac4b0abff

Benjamin Herman

Alsof hij Johnny Hodges zelf is, zo zit Benjamin Herman erbij. Hoedje achterop het hoofd, glimmende laarsjes – en dan speelt hij ook nog Isfahan, een van die stukken waar Hodges zo in excelleerde. Dat betekent overigens niet dat Herman de sound van Hodges meteen ook maar overneemt. Welnee – toen hij onlangs op Radio Een een paar stukjes mocht spelen wist ik meteen: dit is Benjamin Herman. Een eigen geluid, waar met dit trio-album (met bassist Ernst Glerum en drummer Joost Patocka) alle aandacht op wordt gevestigd. Een plotseling geluksgevoel, dat overviel me ook weer eens na de eerste maten van dit opmerkelijke album. Het bestaat dus nog, zo’n project waarin het louter gaat om de kern van de muziek te raken. En het blijkt nog steeds mogelijk om nieuw vuur te slaan uit zgn. afgesleten standards als Summertime, End Of A Love Affair en Begin The Beguine.      

Coen de Jonge

Deel bericht

Laatste recensies

Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »
Lucas Santana

Lucas Santana

Ambivalence Zennez Records Jazz Dat de composities van Lucas Santana gedreven worden door zijn gevoelens, weten we van zijn prachtige eerbetoon aan George Floyd op

Lees verder »