Menu Sluiten
images_d9b208614500b6f80739755fd29fad52

Ahaddaf Quartet

Het Amsterdamse Ahaddaf Quartet creëert op haar eerste album een boeiende instrumentale cross-over van Noord-Afrikaanse muziek, flamenco, jazz en latin. De Marokkaanse udspeler Mohammed Ahaddaf laat zich inspireren door de Arabo-Andalusische muziek die haar wortels heeft in het Spanje van de Moren. Met zijn kwartet, bestaande uit Duitse, Israëlische en Turkse musici laat hij zijn muziek vanuit die Noord-Afrikaanse basis knap uitwaaieren over jazz en latin. In een nummer als Selma is de invloed van de flamencogitaar op Ahaddaf’s spel op de ud goed hoorbaar maar niet alleen daar. Pianist Eren Onsoy voegt er heel ingenieus latin-achtige pianoklanken aan en toe. Para Ti heeft de sterkste latin touch. De muziek is zeer percussief. Longa Ahaddaf klinkt heel traditioneel Marokkaans, zeker in Ahaddaf’s prachtige solo die de luisteraar meevoert naar een mysterieuze wereld. Aisha (niet te verwarren met die van Cheb Khaled) is het allermooist!
Rik van Boeckel


Deel bericht

Laatste recensies

GREG OSBY

GREG OSBY

Minimalism Inner Circle Music Jazz Het is alweer een tijdje geleden dat de Amerikaanse saxofonist Greg Osby van zich liet horen. De veelzijdige virtuoos (*1960)

Lees verder »
Jasper Somsen

Jasper Somsen

Invites Paul Van Der Feen & Bert Van Den Brink Challenge Records Jazz Wat speelt bassist Jasper Somsen een mooi ingetogen solo in het openingsnummer

Lees verder »