Menu Sluiten
images_fe392f78a62c6fc460cf8c2a182b395f

Afrobeat Airways 2 Return Flight To Ghana 1974-1983

Extreem zeldzame funky shit uit Ghana in allerlei toonaarden en  stijlen gedrenkt in highlifestijl. Soul, JB funk en discofunk opgepept met vette blazers. Onder meer de enigmatische funklegende Rob, die een oproep doet To Loose Up Yourself en Toppers International de masters van de Ghanese funk, die meteen afttrappen met Ma Wondo, een absoluut funkmonster met een maffe Farfisa-orgelpartij. Ook in het mysterieuze Obiara Wondo van de Cutlassband steelt het orgeltje de show.

Afrobeatairways is een spannende vlucht naar onbekende muzikale bestemmingen. Soms zeer weirde dansmuziek op dit album dat een beeld geeft van de creatieve  Ghanese funky scene. Zo swingt het dertien tracks als een volle tiet, om stichtelijk te eindigen met enige groovy bezinning in God Is Love van de Complex Soundz.

Pieter Franssen   

Deel bericht

Laatste recensies

Mark Pontin Group

Mark Pontin Group

Kaleidisoscope Lunaria/Sonic Rendezvous Jazz/Blues/Fusion Voormalig bluesrocker Mark Pontin heeft op dit derde album zijn artistieke horizon danig verbreed. Vanaf de instrumentale opener Sunrise en het

Lees verder »
Mòs Ensemble

Mòs Ensemble

Behind The Marble W.E.R.F. Records Jazz Met hun debuutalbum Limbs raakte het Gentse Mòs Ensemble twee jaar geleden een snaar. Het collectief viel op doordat

Lees verder »
Sigurd Hole

Sigurd Hole

Roraima Elvesang Worldjazz De Noorse contrabassist/componist Sigurd Hole heeft een directe connectie met de natuur, die hem inspiratie geeft om te musiceren en te componeren.

Lees verder »