Menu Sluiten

Winnen: From Now On van Petula Clark

Haar carrière duurt 75 jaar stand, ze scoorde 156 hitsingles, speelde in 30 films, werd aanbeden door Elvis Presley, Frank Sinatra en John Lennon. Serge Gainsbourg en Jacques Brel schreven voor haar, Michael Jackson was haar vriend.

Andere artiesten nemen dan ’s een dagje vrij, maar niet Petula Clark. Op 30 september verscheen From Now On, haar nieuwe album.

En dat kun jij winnen! Hoe? Stuur snel een mail naar Jazzism met het antwoord op de vraag: Hoe heette de grootste hit die Petula Clark scoorde, uitgebracht in 1965?

Petula Clark is een icoon. Met hits als Downtown, I Know A Place, My Love, This Is My Song en I Couldn’t Live Without Your Love heeft ze muziekgeschiedenis geschreven. Clark blijft nieuwe hoofdstukken aan haar toch al imposante carrière toevoegen. Op haar nieuwe album From Now On combineert ze moderne elektronica met een analoog geluid, hetgeen het album zonder dat het geforceerd klinkt even tijdloos als ‘van nu’ maakt.

De eerste single Sacrifice My Heart is een goed voorbeeld van de manier waarop Petula Clark altijd haar grenzen is blijven verleggen. Binnen de zweverige electropopbeat krijgt haar stem alle vrijheid om te ademen en je hoort letterlijk het plezier dat zij na al die jaren nog heeft. Dat plezier is tevens hoorbaar aanwezig op andere nummers, of het nu haar zelfgeschreven Miracle To Me is, of The Beatles’ Blackbird, dat in handen van Petula Clark nieuwe vleugels krijgt.

Onderwijl flirt ze met tal van genres, zoals country op Endgame en dance op Sincerely, en werkt ze op het Franstalige Pour Être Aimée De Toi samen met de legendarische Charles Aznavour. “Ik leer nog altijd bij. Op het moment dat ik denk ‘nu weet ik hoe ik dit moet doen’, is het tijd om me in iets nieuws te verdiepen”, aldus de zangeres.

“Dat is in al die jaren nooit opgehouden. Nieuwe liedjes geven me dezelfde kriebels als liefdesaffaires. Je begeeft je steeds weer op min of meer nieuw te ontdekken terrein. Daarom is mijn nieuwste werk altijd mijn meest favoriete. Ik vind het fantastisch om mijn oude nummers te zingen, maar dat pad heb ik al eens bewandeld. Nieuwheid is belangrijk voor me. Door blijven lopen is belangrijk voor me.”

Deel bericht

Laatste nieuws