Menu Sluiten

Winnen: 5 x North Sea Jazz Festival, de Haagse Jaren

Impresario en jazzliefhebber Paul Acket begon in 1976 in Den Haag met het North Sea Jazz Festival. In het boek North Sea Jazz Festival: De Haagse Jaren zijn de verhalen van festivaldirecteur Theo van den Hoek opgetekend door journalist en jazzliefhebber Max van den Broek. Wij geven vijf exemplaren weg.

Het driedaagse festival in Nederlands Congresgebouw startte met 6 podia en ruim 9000 bezoekers en groeide in dertig jaar tijd uit naar een toonaangevend festival met 13 podia, en 23.000 bezoekers per dag.

Havenstad

Theo van den Hoek raakte in 1977 betrokken bij het festival en werd in 1993 na het overlijden van zijn leermeester Acket, festivaldirecteur. In die hoedanigheid heeft hij de verhuizing van de hofstad naar de havenstad voorbereid en uitgevoerd.

Politiek

In dit boek legt Van den Hoek uit waarom die verhuizing na 30 succesvolle Haagse jaren noodzakelijk was. Hij geeft een kijkje in de keuken van het slepende proces dat daaraan voorafging en de rol die onder andere de Haagse politiek daarin heeft gespeeld. Tevens vertelt hij verhalen en anekdotes die hij in zijn Haagse jaren met de artiesten achter de schermen heeft meegemaakt en blikt hij terug op de ontstaansgeschiedenis en de ontwikkeling van het festival in die eerste dertig jaar.

Muziekgeschiedenis

Dit is het verhaal van de Haagse jaren van het North Sea Jazz Festival. Behalve een beschrijving van een bijzondere periode in de Nederlandse muziekgeschiedenis is het ook een ode geworden aan Paul en Jos Acket die vanaf het begin zijn blijven geloven in de formule van het North Sea Jazz Festival dat is uitgegroeid tot het grootste indoor-jazzfestival ter wereld. De verhalen van Theo van den Hoek zijn in dit boek opgeschreven door journalist/schrijver en jazzliefhebber Max van den Broek.

Meedoen? Klik dan hier.

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »