Menu Sluiten
Kika Sprangers

New Generation

New Generation is een vierdelige serie over nieuwe generatie jazzmuzikanten in Nederland. Uitzending: vanaf 9 november elke donderdag om 23.00 uur op NPO Cultura.

Een nieuwe lichting jazzmuzikanten in Nederland staat te popelen hun stem te laten horen. Of het nu straight-aheadjazz is, funky jazz, impro of elektronisch; ze staan klaar om het stokje over te nemen van hun meesters. Maar niet voordat ze nog een tijdje samen hebben opgetrokken om van elkaar te leren. De inspiratie werkt namelijk twee kanten op. New Generation portretteert vier Nederlandse jazztalenten die duidelijk een eigen pad zijn ingeslagen in de muziek, en gerespecteerd worden door de generaties die hen voorgingen. Hoe zijn deze grote talenten gekomen waar ze nu zijn en wanneer kruisten hun paden die van de oudere meesters? In de portretten is er plek voor hun verhaal, maar ook voor livemuziek. De verschillende generaties spelen met elkaar samen in speciale sessies door heel Nederland. In de eerste aflevering op 9 november zien we Martin Fondse en Kika Sprangers. Toen saxofoniste Kika Sprangers auditie deed voor het Nederlands Jazz Jeugd Orkest, hoorde artistiek leider en muzikant Martin Fondse gelijk dat zij iets speciaals had, iets eigens. Na twee jaar onder zijn leiding te hebben gewerkt, heeft Kika nu zelf een band samengesteld waar Martin ook in te horen is.

Overige afleveringen:

16 november: Han Bennink x Joris Roelofs, 23 november: Jules Buckley x Jameszoo (Mitchel van Dinther), 30 november: Benjamin Herman x Gideon Tazelaar, De namen van de artiesten zijn onder voorbehoud.

Meer informatie: hier

Deel bericht

Laatste nieuws