Menu Sluiten

Vierde editie Jazz te Gast komt eraan

**Advertorial*

Op zaterdag 11 juni is het zover. Het bijzondere Jazzfestival in Zuidhorn (Groningen) brengt opnieuw internationale topmuzikanten bij elkaar voor een ongekend muzikaal avontuur.

De Puerto Ricaanse saxofonist Miguel Zenón is dit jaar Artist in Residence. Samen met de Spaanse componist en pianist Xavi Torres krijgt hij carte-blanche om een dreamteam samen te stellen met Europese topmuzikanten. Zij nemen daarmee het artistieke stokje over van Ethan Iverson, Dave Douglas en Micheal League die de voorgaande edities van het unieke festival leidden.

Tijdens Jazz te Gast strijken 75 topmuzikanten neer in Zuidhorn voor 30 concerten op 7 buitenpodia in de prachtige tuinen in hoofdstraat De Gast. Het festival is vanaf 13.30 uur voor iedereen vrij toegankelijk. ’s Avonds wordt het festival afgesloten met een groot concert van het Noordpool Orkest met de solisten van Jazz te Gast 2022.

Miguel Zenón Foto: Lourdes Delgado

Miguel Zenón
Met de komst van saxofonist en componist Miguel Zenón heeft het festival opnieuw een internationale ster aan het festival te binden. Zenón wordt gezien als een van en invloedrijkste muzikanten van zijn generatie, op het snijvlak van tussen jazz, compositie en
wereldmuziek. Zenón is een veelgeprezen bandleider die 14 eigen albums uitbracht met gevestigde namen en met aanstormende talenten.

Xavi Torres Foto: Govert Driessen

Xavi Torres
Pianist Xavi Torres is een van de meest spraakmakende muzikanten in de Europese scene. Als aanstormend talent won hij belangrijke prijzen, zoals de Nederlandse Jazz Prijs en de Keep an Eye International Jazz Award (2016). Met zijn brede scholing en interesse is hij een fantastische performer met grote zeggingskracht.

Kijk voor de hele line-up en het programma op jazztegast.nl of volg het festival via sociale media.

 

 

 

 

Deel bericht

Laatste nieuws