Menu Sluiten

Video: Popa Chubby met Tinfoil Hat

Popa Chubby a.k.a. Ted Horowitz is al jaren een vaste waarde in de blues van de Amerikaanse oostkust. Dezer dagen verschijnt zijn jongste album, Tinfoil Hat, in alle opzichten een product van de lockdown. Bekijk de video!

De in alle opzichten omvangrijke Amerikaan is een geliefde gast op de Nederlandse muziekpodia. Ook al loopt hij tegen de 60 en is hij al meer dan dertig jaar actief als professioneel muzikant, zelfs door een serieuze pandemie laat hij zich niet stoppen.

Onmiddellijk nadat de omvang van de Covid-epidemie in de VS duidelijk werd, en direct na zijn laatste show in Florida, trok Popa Chubby zich terug in zijn thuisstudio in Hudson Valley, New York, om zijn gevoelens om te zetten in de blues, zoals hij dat al jaren doet.

Hij wilde een boodschap van empathie en steun doen uitgaan, aan allen die getroffen waren door corona, en aan hen die door de overheid in de VS in de steek waren gelaten.

Dat resulteerde al snel in een volledig album getiteld Tinfoil Hat, waarmee hij zowel de corona-ontkenners als het roekeloze en chaotische, voormalige presidentschap van Donald Trump op ludieke wijze in hun hemd zet.

Maar hij kan het beter zelf zeggen: “Like all of you, this pandemic has pushed me to the very edge of my humanity. But the music, the sweet music, has put me back on the right path once again. So I offer this work with humility and the deep devotion I have for you!”.

Need we say more?

In de komende editie van Jazzism, 23 april in de winkel, wordt Tinfoil Hat gerecenseerd.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deel bericht

Laatste nieuws