Menu Sluiten

Video: Ibrahim Maalouf met All Around the Wall

Om zijn veertigste verjaardag te vieren bracht trompettist Ibrahim Maalouf in november het album 40 Melodies uit. Hij speelt daarop met muzikale vrienden als Sting, Jon Batiste en Arturo Sandoval.

Afkomstig van dit album is de song All Around The Wall. Daarbij is nu een video verschenen, met beelden uit de korte film Coming Home, van de jonge Franse regisseur Abel Danan.

40 Melodies is het twaalfde studio-album van Ibrahim Maalouf. Het bevat onder meer een intiem duet met zijn oude vriend en muzikale compaan François Delporte. Op 40 Mélodies kijkt Maalouf terug op memorabele muzikale momenten uit zijn carrière. Daarnaast bevat het album ook een aantal nieuwe tracks.

Ibrahim Maalouf is in 1980 geboren in Beirout, Libanon. Hij is uitgegroeid tot een van de toonaangevende trompettisten van zijn tijd, die een breed publiek heeft weten te interesseren in zijn even ongebruikelijke als smaakvolle melange van jazz, pop, hiphop, latin en uit het Midden Oosten afkomstige muziek.

Zo wist hij in 2015 te imponeren met zijn album Kaltoum, waarop hij een jazzy interpretatie gaf van A Thousand And One Nights van de Egyptische singer songwriter Oum Kalthoum. In datzelfde jaar verscheen ook het funkjazz-album Red & Black Light, waarmee hij in grote delen van Europa de jazzcharts veroverde.

40 Melodies, dat opvallend genoeg 43 tracks bevat, is het voorlopig hoogtepunt in de carrière van Maalouf. Jazzism-recensent Angelique van Os schreef er over: ,,40 Melodies is een gevarieerd album, waarop Maalouf een sterke brug slaat tussen zijn Arabische roots en de westerse wereld. Het toont zijn enorme vindingrijkheid en ademt zijn grote speelplezier. Duidelijk is hoe rijk het oeuvre van Maalouf nu al is.’’

(Foto: Yann Orhan)

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »