Menu Sluiten

Video: Good Man Down van Jan James

Eerder dit jaar, aan de vooravond van corona, verscheen Justify, het nieuwe album van soul- en blueszangeres Jan James. Dat raakte vanzelfsprekend een beetje ondergesneeuwd, vandaar dat Jazzism nu haar nieuwe clip laat zien, het in barre tijden toepasselijke Good Man Down.

James, die opgroeide in het krap 4000 zielen tellende Portland, Michigan, leerde zingen in de kerk, zoals dat met goede zangeressen gebeurt. Al snel ging ze daar gitaar bij spelen, en toen ze haar partner in crime, songwriter en gitarist Craig Calvert ontmoette bekwaamde ze zich in haar big sound, die doordesemd was van blues, soul en de beste rock ’n roll die maar op de radio te horen was.

Koko Taylor

Een verhuizing naar Chicago bracht James in aanraking met de beste bluesclubs, waar ze optrad in Buddy Guy’s Blues Legends en The House Of Blues. Daar deelde ze het podium met Koko Taylor, Little Feat, B.B. King, James Brown en de Britse blueslegende John Mayall.

James’ eerste album Last Train werd uitgebracht door het Nederlandse Provogue, en vandaar heeft de Amerikaanse zich ontwikkeld tot een niet te missen kracht in de hedendaagse soul-, blues en bluesrockscene.

Deel bericht

Laatste nieuws