Menu Sluiten

Video: Ella Fitzgerald zingt Mack the Knife

In maart 1962 was ‘The First Lady of Song’ Ella Fitzgerald  in Berlijn, waar ze met Paul Smith op piano, Wilfred Middlebrooks op bas en Stan Levey op drums optrad in het plaatselijke sportpaleis. Die opnames worden nu onder de naam The Lost Berlin Tapes uitgebracht door het gerenommeerde Verve.

Ella had iets met Berlijn. De stad op het grensvlak van oost en west bracht het beste in haar boven. Dat was twee jaar eerder gebleken, toen zij een concert gaf in de Deutschlandhalle, waarvan de opnames tot haar meest bekende en best verkochte albums ging behoren. Mack the Knife: Ella In Berlin zou haar twee Grammys opleveren.

Memorabel

Twee jaar na deze historische dag keerde Ella terug naar Berlijn, tijdens een van de meest uitgebreide Europese tours van haar carrière. Een maand voor haar 45te verjaardag verzorgde ze een van de meest memorabele concerten van haar leven.

Ella Fitzgerald: The Lost Berlin Tapes is afkomstig uit de prive-cllectie van Verve-oprichter en impresario Norman Granz. Hij maakte er een gewoonte van de shows van Ella Fitzgerald op te nemen. Opmerkelijk genoeg zijn deze opnames zowel in mono als in stereo gedaan.

2 oktober

The Lost Berlin Tapes verschijnen zowel digitaal als op cd en LP, en bevatten 17 tracks, waaronder Cheek To Cheek, Cry Me A River, Hallelujah I Love Him So en Summertine. Releasedatum is 2 oktober.

Deel bericht

Laatste nieuws