Menu Sluiten

Video: Damaged Heart van soulband The Tibbs

Another Shot Fired is het nieuwe album van de Noord-Hollandse soulband The Tibbs. Het album, opgenomen bij Electric Monkey in Amsterdam en uitgebracht door het Italiaanse Record Kicks, verschijnt op 20 november. De eerste single is Damaged Heart.

Another Shot Fired is het tweede studioalbum van The Tibbs, na Takin’ Over, het debuut uit 2016.

Daarop zong de zeer getalenteerde Elsa Bekman de sterren van de hemel. Zij ambieerde evenwel een solocarrière, zodat de niet minder talentvolle Roxanne Hartog werd aangezocht om de vocalen te verzorgen. Dat ook zij niet voor een kleintje vervaard is, bewijst het feit dat zij de teksten voor het merendeel van de songs schreef.

Op de nieuwe plaat is qua formule niet veel veranderd ten opzichte van Takin’ Over, dat de band lovende recensies en volle zalen bezorgde. In navolging van labels als Stax en Motown voorzien The Tibbs in een ultrastrakke band, haarscherpe productie, vernuftige arrangementen en een vocaliste die u de vouwen uit de broek zingt. Denk The Marvelettes, Booker T, James Brown of The Supremes.

Met de productionele taken vervuld door Paul Willemsen (Beans & Fatback, Lefties Soul Connection, Michelle David & Gospel Sessions) is Another Shot Fired een waardig opvolger van het veelgeprezen debuutalbum.

(Foto: Sven Benjamin)

Deel bericht

Laatste nieuws

Nieuwe Jazzism uit

In de nieuwe Jazzism onder meer trompettist Ambrose Akinmusire, zangeres Lizz Wright en fenomeen John Zorn. Het nieuwste nummer van Jazzism ligt vanaf 9 februari

Lees verder »