Menu Sluiten

Video: Benny Sings – Nobody’s Fault

Met zijn gelaagde muziek opereert singer-somgwriter Benny Sings op het snijvlak van jazz, pop, R&B en hiphop. Inmiddels heeft hij een contract bij het Amerikaanse Stones Throw, waar ook zijn nieuwe single is verschenen, Nobody’s Fault.

Het liedje is afkomstig van zijn nieuwe album dat ‘Music’ gaat heten en op vrijdag 9 april a.s. uitkomt via Throw Records.

Benny Sings: ,,Het liedje Nobody’s Fault gaat over iemand die afgewezen is maar dat goed kan relativeren, in plaats van emotioneel of verdrietig te zijn. Dat gegeven, de acceptatie, vind ik misschien nog wel triester om aan te zien dan iemand die zich volledig overgeeft aan zijn verdriet met de handen in het haar.’’

De gitaarsolo aan het eind van het liedje is van Tom Misch, die we kennen van Yusef  Dayes (Yusef Kamaal). ,,Ik ben een grote fan van zijn muziek, dus het is extra bijzonder voor mij dat hij meespeelt op het liedje.”

De Amsterdamse Benny Sings heeft eerder samengewerkt met artiesten als Goldlink, Cornelius, Mayer Hawthorne en Mac de Marco. Zijn samenwerking met Rex Orange County werd eind vorig jaar bekroond met een platina award in de Verenigde Staten.

Artiesten als John Mayer, Rita Ora, Anderson .Paak kan hij inmiddels tot zijn fanschare rekenen. De songs van Benny Sings worden omschreven als ‘lo-fi Disney hiphop songs’ en werden gebruikt in series als Love Life (HBO), Easy (Netflix) en in de Google Nest reclame. Hij speelt met zijn band succesvol over de hele wereld en heeft vooral in Japan & Amerika een grote fanschare waar hij jaarlijks eigen shows geeft.

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

Deel bericht

Laatste nieuws