Menu Sluiten

Tin Men & The Telephone genomineerd voor Amsterdamse kunstprijs

Het Amsterdamse jazz- en improv-trio Tin Men & The Telephone is dit jaar een van de drie genomineerden voor de jaarlijkse kunstprijs van de stad Amsterdam.

Deze prijs wordt uitgereikt aan kunstenaars of instellingen die een bijzondere en stimulerende bijdrage leveren aan de kunst in de hoofdstad. Naast de erkenning die deze nominatie met zich meebrengt, krijgt de winnaar ook een bedrag van 35.000 euro.

Tin Men & The Telephone is een niet-alledaagse pianotrio, geleid door Tony Roe (winnaar van onder meer de compositieopdracht North Sea Jazz Festival 2014). Ze hebben zich door de jaren heen gespecialiseerd in het doorbreken van bestaande verwachtingspatronen, bij het publiek en dwars door genres heen. Hierbij maakt de groep gebruik van alledaagse geluiden, video en bovenal interactie door middel van een ingenieuze app, waardoor het publiek deelgenoot wordt van het optreden. Tin Men heeft zich op deze wijze geleidelijk ontwikkeld tot een volstrekt uniek trio in het Nederlandse muzikale landschap en ver daar buiten.

Dit heeft geleid tot het speciale project Metromorphose (met het Grammy winnende Metropole Orkest) dat dit weekend op 3 en 4 juni plaatsvindt in De Hallen in Amsterdam. Hierbij zal het publiek samen met dirigent Jules Buckley het orkest ‘besturen’ op basis van de composities en techniek die door Tin Men zijn ontwikkeld.

Met de Amsterdamse Prijs voor de Kunsten zal Tin Men & The Telephone zijn zoektocht naar verrassing, interactie en beïnvloeding in een muzikale context kunnen doorzetten tot nog grotere hoogten.

Deel bericht

Laatste nieuws