Menu Sluiten

Teus Nobel op de cover van de nieuwe Jazzism

De nieuwe Jazzism is uit. Op de cover trompettist Teus Nobel. Op zijn 9e album After Hours brengt hij een eerbetoon aan Chet Baker. Tijd voor een diepte-interview met de sensitieve en gedreven trompettist. Hij vertelt openhartig over zijn muzikale geldingsdrang, het vaderschap en zoekt een verklaring voor de Teus-factor.

Saxofonist Yuri Honing vertelt waarom hij muziek de meest spirituele vorm van kunst vindt. Ook gitarist Kurt Rosenwinkel heeft het over kunst: ‘Ik denk in metaforen en kleuren’. We gaan terug in de tijd met een verhaal over de eerste jazzplaten die gemaakt werden in de VS.

Net als op haar album stelt vocaliste Madison McFerrin zich in het interview met Jazzism kwetsbaar op om zo dicht mogelijk bij haar luisteraars te komen. Na vele samenwerkingen heeft drummer Yussef Dayes nu zijn eerste album onder eigen naam uitgebracht. Zijn familie is daarvoor de inspiratie geweest.

En verder in dit nummer: Harold López-Nussa, Eric Vloeimans, John Ghost, Mamas Gun, Tanika Charles, Tom van der Zaal, Gianna Tam, Marit van der Lei, Emma Rawicz, Aki Rissanen en een prachtig profiel van Jon Hendricks.

Dat alles en meer in Jazzism 5, nu verkrijgbaar in de winkel.

 

Deel bericht

Laatste nieuws