Menu Sluiten

Solange, Bill Frisell en Reinier Baas winnen Jazz Edisons

In de categorie Jazz Nationaal is Reinier Baas de winnaar met de jazz-opera “vs. Princess Discombobulatrix”. Andere winnaars zijn Bill Frisell (Internationaal), David Linx (Vocaal), Dhafer Youssef (World) en Solange (Soul & Beyond).

Bij de categorie Het document beloont de vakjury de cd-box “As It Was” van het Peter Erskine Trio met een Edison. 

De Edisons worden uitgereikt in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam op vrijdag 30 juni tijdens Edison Jazz/World 2017, dat onderdeel is van het fringe festival North Sea Round Town.

Lee Towers

Een aantal winnaars treedt op met het New Rotterdam Jazz Orchestra zoals de winnaar Jazz Vocaal, de Belgische David Linx. Hoofdgast en oeuvreprijswinnaar Joshua Redman zal drie kwartier highlights uit zijn oeuvre spelen. Daarnaast treedt ook Lee Towers (winnaar oeuvreprijs Nationaal) op met het orkest. 

Ook de top drie van de Edison Jazzism Publieksprijs treedt op; wie daar de winnaar van is wordt op de avond zelf bekendgemaakt. Er zijn kaarten beschikbaar voor publiek, te bestellen via  het Luxor Theater.

Jazz Nationaal – Reinier Baas – vs. Princess Discombobulatrix (Eigen beheer). In zijn nieuwste project met de titel: “Princess Discombobulatrix Suite”  waarin hij een zeer geslaagde verbinding maakt tussen jazz en klassieke muziek, bewijst hij wederom dat hij een muzikale grootmeester genoemd mag worden, aldus de jury.

Jazz Internationaal – Bill Frisell – When You Wish Upon A Star (Sony Music – Okeh). Deze zoektocht naar steeds nieuwe grenzen resulteert op de bekroonde cd “When You Wish Upon A Star” wederom in een bijzonder overtuigende fusion.’

Jacques Brel

Jazz Vocaal – David Linx & Brussels Jazz Orchestra – Brel ([PIAS] – Discograph I JazzVillage, Harmonia Mundi). ‘In tegenstelling tot de Franse chansonniers Trenet en Aznavour speelde het werk van Brel tot nu toe nauwelijks een rol in de internationale jazzwereld. Het Brussels Jazz Orchestra en Linx vullen deze lacune overtuigend in.’

World – Dhafer Youssef – Diwan Of Beauty And Odd (Sony Music – Okeh). De composities en improvisaties zijn zonder uitzondering sterk en Youssef´s opvatting over hoe de totale klank dient te zijn zorgt er voor dat je de cd keer op keer kunt beluisteren en steeds weer nieuwe invalshoeken ontdekt.

Soul & Beyond – Solange – A Seat At The Table  (Sony Music – Columbia Records). Solange levert met “A Seat At The Table” een samenhangend en oprecht soul album af over de hardships van Afro-Amerikaanse vrouwen uit de zuidelijke staten van de USA, daarbij tegelijkertijd aandacht bestedend aan de moeilijkheden die vrouwen ondervinden als Afro-Amerikanen in een wereld die door blanke mannen wordt gedomineerd, waarbij de muziek subliem is, en de teksten sterk.

Deel bericht

Laatste nieuws